Many studies have shown that biological control is a prospective disease management method. Conduct evaluation of the effectiveness of probiotics on the ability to control Fusarium spp. causing disease on coffee roots under net house conditions with 5 treatments: Treatment 1 (Control – untreated), Treatment 2 (extract of wild sunflower with a concentration of 0,08%), Treatment 3 (Extract of cinnamon bark with a concentration of 0,04%), Treatment 4 (Extract from citronella with a concentration of 0,06%), Treatment 5 (bio-wood vinegar preparation with a concentration of 4%). The experiment results show that: Treatment 5 (4% bio-wood vinegar) is the best effective treatment against Fusarium spp in soil and root was 67.38% and 70.94%, respectively at the time after 3 months treatment.
Evaluation of the effect of plant extracts on the ability to control Fusarium spp. causing diseases of coffee roots in greenhouse conditions
Posted By dangtham79 on 09/09/2021
Related post
(Tiếng Việt) Hội nghị BCH Công đoàn cơ sở Viện Khoa học Kỹ thuật Nông Lâm nghiệp Tây Nguyên mở rộng lần thứ XIX, nhiệm kỳ 2025 – 2030
(Tiếng Việt) TỔ CHỨC NGHIÊN CỨU KHOA HỌC VÀ CÔNG NGHIỆP KHỐI THỊNH VƯỢNG CHUNG AUSTRALIA LÀM VIỆC VỚI VIỆN KHKT NÔNG LÂM NGHIỆP TÂY NGUYÊN
(Tiếng Việt) Thứ trưởng Bộ Nông nghiệp và Môi trường Hoàng Trung cùng đoàn công tác đến làm việc với Viện Khoa học Kỹ thuật Nông Lâm nghiệp Tây Nguyên
(Tiếng Việt) Khóa đào tạo “Ứng dụng AI và sử dụng phân bón đúng cách nhằm giảm phát thải CO2 trong sản xuất nông nghiệp hiện đại”
(Tiếng Việt) BẢN TIN THỊ TRƯỜNG CÀ PHÊ: TUẦN CUỐI THÁNG 9/2025 – PHỤC HỒI ẤN TƯỢNG TRƯỚC THỀM VỤ MỚI
(Tiếng Việt) Một số kết quả nghiên cứu về phát thải khí nhà kính (KNK) từ hoạt động sản xuất cà phê tại Tây Nguyên
(Tiếng Việt) LỊCH LÀM VIỆC DỰ KIẾN CỦA BAN LÃNH ĐẠO VIỆN TUẦN 11/8 – 15/8/2025
(Tiếng Việt) Ký thỏa thuận hợp tác giữa Trung tâm Nghiên cứu và Phát triển cây Hồ tiêu và trường Đại học Công nghệ Suranaree, Thái Lan









